BeoPlayer – 4.01

Bang and Olufsen termékeket nálunk csak a bukaresti Hotel Marriott-ban lehet kapni. A Bang and Olufsen egyféle királyi útja a hifinek, termékeik státusszimbólumok, akik B&O-t bírtokolnak egy igényes, előkelő és jól szituált emberekből álló klub tagjai.

A B&O cuccokról az tartják, annyira funkcionálisak, hogy már használhatatlanok, viszony, aminek ha úgy vesszük, semmi értelme.

Kipróbáltam a honlapjukról ingyen letölthető BeoPlayer – 4.01-t, ami a Media Playerre épülő szuperergonómikus médialejátszó és megértettem mit is jelent az egészségtelenül egészséges.

Letöltés itt!

[kelemen]

4 válasz: “BeoPlayer – 4.01”

  1. lapte

    Hát, ezt a ‘igényes, előkelő és jól szituált emberekből álló klub tagja’, szerintem nyugodtan mondható, csak úgy egyszerûen botfülû sznobnak is, mivel a B&O csak egyes rendkívülien ritka, és indokolatlanul költséges formájában nevezhetõ igazi hifinek. Az említett klubb tagja, jobb esetben is csak a ‘funkcionalitás’ erdekében belegyömöszölt nehézkes technikai megoldásokat fizeti meg jó drágán, és semmiképpen sem a jó hangot. Ami az igazi hifi-hangzást illeti, úgy más nevesebb gyártók már a zenei nirvánát kinálják azért a pénzért, amit egy ilyen túldizájnolt technikai csodamasina kóstál.

  2. nagy attitla

    Hát kedves barátom szerintem te csak irígykedsz azokra akik beo tulajdonosok…
    mik azok a nívós cégek akiknél te már ennyiért megvásárolod a zenei ‘NIRVÁNÁT’?
    A BOSE, elavult passzív hangfal technikája, vagy a Bowers & Wilkins szintén elavult technikája? A Harmann Kardon pedig szóra sem érdemes. A bizonyos egyedi High end kategóriában ahol minden arany és ezüst és mindenből csak egyet csinálnak nem hiszem hogy te ennyi pénzért akár mit is tudnál venni.
    Szerintem te nem hallottál még Beo hangfalat, és nem láttál még beo tv t. A legegyszerűbb menj be az üzletbe és tátva marad a szád.
    Aki nem ét valamihez nem tudom miért ír róla.

  3. lapte

    Igazad van, kedves barátom, én valóban sem beo hangfalat nem hallottam, sem beo ‘tv t’ nem láttam még ezidáig. Philipset azt igen. Bár a komponenseiket illetõleg, a kettõ állítólag többnyire egy és ugyanaz. Viszont akkor meg miért is kéne éppen annyira irigyelni õket, hát nem igaz?
    Na de ki tudhatja? És tulajdonképpen én tényleg nem is értek hozzá, és talán éppen ezért is lehet, hogy amint azt te is tapasztalhatod, azóta sem írtam többé egyetlen sort sem róla …

    … veled ellentétben, ugye, aki bár valszeg naponta többször is gyakorolhatná, de helyesen leírnia azért még bár csak a saját nevét sem igazán sekerül neki. De azért mégis ennyire kitartóan probálkozik vele. Bár érteni én sem nagyon értem, hogy miért …

    Vágod, igaz?!

  4. lapte

    Amúgy meg könnyen meglehet, hogy félreérthetõen fogalmaztam: – én korántsem azt állítottam, vagy akár lebecsülõ, irigy módon akartam volna azt sugallni, hogy ez, vagy bármelyik jelen kategóriás B&O nem lenne jó, nem lenne szép, vagy ilyesmi, hanem azt, hogy nem az árának megfelelõ hangzási kategóziában játszik. Hanem sokkal alatta. Vagyis hogy a sok technikai megoldásra, a letisztult formavilágára való tekintettel az ára valóban megfelelõ lehet, de azt semmiképpen sem a bármiféle csúcsteljesítményéért kell kifizetni.

    És szerintem ez a véleményem eléggé összhangban van még magával a bejegyzésben megfogalmazott észrevételekkel is.