Új, civil advocacy kampányok

Hamarosan civil konferencia Kolozsváron. Arra gondoltam, keresek pár olyan kreatívot, amit civilek nyomtak. Kétszer futottam neki, de még igazából semmi olyasmit nem találtam, ami egy az egyben használható lenne a romániai magyar viszonyok között. Viszont arról, hogy hol tart a világ advocacy-ben, azt jó megjegyezni. Pár kurrens kampány, elsősorban blogokból inspirálódva. Később talán még visszatérek, és hozok még pár cuccot.

I. egyes dolgok párban jók

Mellrák-figyelemfelkeltő kampányok októberben. Az alábbi a Cancer Association of South Africa spotja, és a gyakori mellrák-szűrés fontosságát hivatott promózni. És sehol egy mell. Szép kis filmetűd. Agency TBWA Hunt Lascaris

II. minden második lélegzet

Gyönyörű! Greenpeace. Speckó site itt.

III. egy út áll előttem, melyiket válasszam?

Politikai gerillakampány a British Space Hijackerstől. Az utcai átkelők gombjait gondolták újra. A dolog pikantériája, hogy csak egy opciód van, hiszen csak egy gomb áll rendelkezésedre. Jellegzetes angol humor.

IV. fatextúra

Erdőnap – Szeptember 21. Semmi sem tud helyettesíteni egy igazi fát (Nada substitui uma árvore nativa) – ez a szöveg szerepel az SPVS (Sociedade de Pesquisa em Vida Selvagem) fa textúrás, villanypóznákra feszített plakátjain.

V. a fák árnyéka

Ugyancsak erdőnapi printek ezennel a brazil WWF-től a WWF plakátkampányain megszokott hiperreáls-szürrealista stílusban. Agency Full Jazz.

VI. kínai kondom-kampány

A szövege: ha a férfi nem használ óvszert, a nő szenvedni fog. A plakátok a tajvani Gosh Cultural and Education Foundation megbízásából készültek.

VII. utálod őket? Adj nekik cigit!

a The Anti-Smoking Society reklámspotja. Nagyon szellemes!

VIII. ha beindul az anyagcseréd

Ittasvezetés-ellenes kampány az MADD (Mothers Against Drunk Drivers) megbízásából. Ambient, ott, ahol kell, annak, akinek kell. Agency Calder Bateman Communications

IX. zöldalmát akarunk!

Delejes site a Greenpeace-től. Arra figyelmeztet, hogy az Apple termékei veszélyes anyagokat tartalmaznak, amelyek fokozottan károsak azokra, akik Indiában vagy éppen Kínában összeszerelik ezeket. Cultural jamming + pozitív advocacy.

http://www.greenpeace.org/apple/

X. szénanátha

Belga parlagfű- és szénanátha-ellenes plakát. Nagyon ott van. La Prévention des Allergies ASBL. Agency LG&F, Brussels, Belgium

3 válasz: “Új, civil advocacy kampányok”

  1. kövi sára

    vonalkódóra

  2. zsolt

    nem megy a greenpeace-videó.. no longer available

  3. Szabo Istvan

    Abban igazatok van, hogy a romaniai kontextusban nem igazan mennek ezek a kampanyok illetve anyagok. Azert talan erdemes megnezni a http://www.mindbomb.ro honlapot.