Bacovia Duó

Annak idején, 15-16 éves koromban nagyon szerettem Bacoviat. Nagyon képi, kis lekerekített, de attól még intenzív is. Komolyan is veszed, nem is. Itt van pl a Decor c. verse.

Decor

Copacii albi, copacii negri
Stau goi în parcul solitar
Decor de doliu funerar …
Copacii albi, copacii negri.

În parc regretele plâng iar …

Cu pene albe, pene negre
o pasăre cu glas amar
Străbate parcul secular …
Cu pene albe, pene negre …

În parc fantomele apar …

Si frunze albe, frunze negre;
Copacii albi, copacii negri;
Si pene albe, pene negre,
Decor de doliu funerar …

În parc ninsoarea cade rar …

A csíki Médiabefutón előadta egy duó, eleddig ez az egyik kedvenc produkcióm. Mellékelem.

[kelemen]

9 válasz: “Bacovia Duó”

  1. th

    Szép!

    Dalszerző, előadók?

  2. Zsolt

    Tényleg jó.

  3. Adminisztrátor

    A fiú Bojtor Attila, a lány nemtom. A műfaji önmegjelölés: “alternatív táncdal”. George Bacovia Decor c. versének humoros, szinte paródiaszerű megzenésítése.

  4. mindegy

    A lány Simon Eszter Sára.Mindketten zongoraszakos tanulók a Nagy István Művészeti Liceumban.

  5. iona

    A fiút, aki a duóban zongorázik. ötödikes korában hallottam Edit Piafot énekelni. Elképesztően csinálta. Leírhatatlan élmény volt. Sajnálom, hogy nem emlékszem a nevére.

  6. sepszab

    Paródiaszerű, mégis most történik meg velem előszőr, hogy nem röhögök Bacovian. Lehet, nem is ő írt hülyeségeket, csak én nem tudtam jól olvasni. Így, akcentussal, hümmögve hozzá, egész hatásos.

  7. Hannah

    Nem tudom, hogy Bacovia-n mi a rohogni valo… Megertettetek ezt a verset egyaltalan? Csak ugy mellekesen, a doliu szo azt jelenti, hogy gyasz…
    Na errol ennyit hogy megertettetek… Eloszor legyetek szivesek elolvasni es megerteni valamit meg mielott viccesnek gondoljatok. (Bacovia a roman irodalom egyik legpesszimistabb koltoje, minden verseben megjelenik az elmulas es halal gondolata, ez a vers pedig az egyik legtragikusabb verse)
    Ez a video meg egy baromsag
    Ennyit a rohogesetekrol…

  8. B

    Látom az előző hozzászólásom nem került ide fel, de attól még egyszer elmondom mindenkinek, hogy még most sem értem, hogy mit röhögtök Bacovia-n… Megmagyarázná valaki, aki azt hiszi hogy megértette a verset?
    Csak kivancsisagbol, miről szól a vers?

  9. Heni

    Sziasztok!! Nektek tetszik ez a video? mert nekem nagyon nem… egyaltalan nem illik a vers stilusahoz, mivel Bacovia szimbolista kolto volt, akinek minden verseben jelen volt a halal gondolata… meg messzirol sem vicces, higyjetek el nekem. Kedvenc koltom, szoval kernelek benneteket arra, hogy ne nagyon poenkodjatok verseivel, mert nem az, amire gondoltok, aminek ti latjatok! :)