Barcelona (3.)

Az egyik új kolozsvári plázában Zara és Mango shop nyílt. És egy Bershka is, amiről kinyomoztuk, hogy ugyanannak az Inditex csoportnak a labelje, mint aminek többek között a Zara is. Világszerte kb. 1000 Zara illetve Mango shop működik és kb 500 Bershka. Ezekben a brandekben a közös az, hogy spanyolok.

A Mangoval egy évben, 1984-ben indult egy másik spanyol brand, amiről csak Barcelonaban találkoztam, pedig ez is egy multinaci, igaz, messze nem akkora, mint a Mango vagy a Zara. Jellegéből adódóan a Desigual nem nőhet nagyra. Kicsi és nagyon markáns, és annak ellére, hogy egy svájci alapította, mégis jellegzetesen spanyol.

Széles formakultúrát és a vizuális kényelmi zónák túlfeszítését, markáns konzmopolitizmust látok ebben a fiatalokra és gyerekekre pozicionált Desigualban. A brand fiatalos, provokatív, humoros, energikus, laza, extrém-urbánus. Önmeghatározásuk szerint a lényeg az, hogy differenciálódjanak a mezőnytől, és hogy olcsók legyenek, vagyis valamiféle enyhén extrém konfekciónak találták ki magukat. Nagyon rokonszenves!

[kelemen]

Megjegyzések lezárva.