Az idő urai

Tíz éves lehettem, amikor a magyarországi rokonoktól, akik rendszeresen jártak hozzánk, mert romániai bútorokkal csencseltek, kaptam egy képregényt. Elég sok ajándékot kaptam tőlük, olyasmiket is, amiket nem tudtam mihez kötni, vagyis nem volt sejtésem arról, hogy lehet ilyen és mindig kicsit rá kellett érezni arra, hogyan, mire kell használni. Pl. Magyarország térképet puzzle-játékként, magyar nyelvű PIF-et, amit Kockásnak hívtak. Egy ilyen csomagban volt egyszer Az idő urai című kifestőkönyv is. Színes és pusztán kontűr oldalakkal. Képregény. Sejtettem, hogy ez valami rajzfilm lehet, de már nem tudom, miből raktam össze.

Nemrég egy DC hubról letöltöttem az animációs filmet, nagyon rossz minőségben. Ennek ellenére nagy élmény volt, amolyan igazi szindbádi kaland. A film francia-magyar koprodukció. A különös világot megteremtő kulcs figura Jean ‘Moebius’ Giraud, aki később Az ötödik elem látványtervezője is volt.

Közben a teljes mozit megtaláltam a Google Videon is. A teljes mozit!

[kelemen]

3 válasz: “Az idő urai”

  1. zs

    Egyik kedvenc képregényem volt, a mai napig imádom. Asszem képes lennék pénzt is adni érte, ha valahol meglátnám. :) Nemrég megnéztem a googlevideón. Sztem nagyon megállja a helyét.

  2. Alois

    örök hálám a google linkért! :) kölök korom óta nagyon szeretem a filmet/képregényt, szintén magyarországi rokonoktól kaptam, de képregény, nem kifestő formátumban :D remekmű!!!!

  3. barnika

    Azert muszaly megemliteni, hogy Moebius tarsrajzoloja Rene Laloux volt, a francia animacio masik nagy alakja.

    Megeri rakeresni az o nevere is a Youtube-on!