:: last minute

Bepakolás előtt kaptam el néhány standot. A hangulatot a kiállítók fáradtsága és érdektelensége oldja. Már senkit nem érdekel semmi, úgyhogy nyugodtan lehet fotózni és bútorokat próbálgatni.

A bútorok között volt néhány izgi, de a tökuncsi is szépszámmal képviseltette magát. Mindez a kolozsvári expón vasárnap délután.

[soós]

3 válasz: “:: last minute”

  1. lapte

    Hát lehet, hogy csak én nem értettem meg ennek az expónak a lényegét, de a képekbõl megítélve, szerintem eléggé félrevezetõsdi dolog ezeket a bútorokat újdonságok gyanánt exponálni. Kb. olyasmi, mintha egy hájtek kiállítást csupa 286-os pécékkel, húszkilós ‘mobilokkal’ és kazettás videómagnókkal töltenének meg, és lesnék, hogy miként reágálnak majd a látogatók. Ugyanis itt sem látni egyebet – azt a jónéhány beazonosíthatatlan stílusú bútort leszámítva – mint csupa tíz, tizenöt éves újdonságokat, melyeknek a legtöbbje, még jobb esetben is csak a kilencvenes évek derekán jegyzett eredetiknek az ilyen-olyan másolatai. Aztán ami a stílusokat illeti … fõhelyen a színes bõrrel bevont szoffák … akár egy 92-es Minotti katalógus átdolgozott darabjai is lehetnének – klasszikus klub-fotel átgyúrt változatai, Tricia Guild régóta elvetélt színvilágába öltöztetve, – az ugyancsak tízegynehány évvel ezelõtt tomboló retro-kitscht és valamiféle naivista hypermodernt magukba ötvözõ borzalmas székek, majd itt-ott az elmaradhatatlan és félreértelmezett zen-stílusú installációk. Skandináv késõi-gusztavian-, valamint angol cottage stílusú mázolt szekrény, amelyen a részleges politúr mellett még a Carl Larsson-féle romantikus festett ornamentika is helyet kapott – talán csak a szárított margarétacsokor hiányzik még róla. :-) – a csapok, amelyeket többnyire már tíz éve kivontak még az IKEA szortimentjébõl is … magát minimalisztikusnak képzelõ csicsás húzatú ülõgarnitúra … és mindezek között egy vakmerõ frissengyártott Le Corbusier …
    Szerintem sokkal õszintébb lett volna az egészet úgy kiállítani, hogy: – tessék, ezt láttuk a németországi szuperáruházak bútorrészlegein, roppant divatosaknak tûntek, beszéltünk Helmuttal, az egyik áruház vezetõjével, és a maradékból nehányat ide leszállítottunk, a többit pedig szépen lekoppintottuk .o)

  2. kelemen

    Robi jószívű volt, nem mutatta meg a jellegzetesen romániai specialitásokat, cigánybarokk ágyak, kovácsoltvas monstrumok, stb.

  3. Last Minute Man

    Nekem nagyon tetszenek azok a csapok :)

    Sokkal kellemesebbek a régi fémeseknél…