Létfontosságú információk három és fél ázsiai nagyvárosról – BANGKOK, KUALA LUMPUR, HONGKONG (és Makaó)


…melyben a főhős önkéntelenül is a szexuális turizmus áldozatává válik, alkoholt fogyaszt, patkányokkal harcol és tüntetésbe keveredik

Következzenek tehát olyan közérdekű tudnivalók ezekről a gyakran frekventált helyekről, amiket mindenki mindig tudni akart, csak soha nem mert megkérdezni, továbbá ezek nélkül teljes életet élni képtelenség, úgyhogy kezdjük rögtön fontossági sorrendben:

– Bangkokban a taxik nagy része rózsaszínű.

– Hongkongban több ember él vagy dolgozik a 14. emelet fölött, mint bárhol máshol a világon.

– Kuala Lumpurban van a világ legnagyobb fedett madárparkja.

– Az átlagos thai kurva se nem különösebben szép, se nem különösebben olcsó (egész konkrétan 40-80 euró között mozognak, de a kurvázásnak számos formája létezik, az utcai igénytelentől az akváriumban elénk helyezett 120 lányból történő válogatáson át a go go bárok lehúzásáig). És akkor még nem beszéltünk a ladyboyokról.

– Az emberek e három (és fél) város közül legkevésbé Hongkongban beszélnek angolul, ami a város történelmét nézve minimum meglepő. A legkönnyebben KL-ben boldogulunk angoltudásunkkal, ott jóformán kötelező az angoloktatás az iskolákban – volt is emiatt tiltakozás.

– A buszokról Bangkokban mindenhol le lehet szállni, nemcsak megállókban.

– Hongkongban egy liter átlagos márkájú tej 3-4 euróban kerül. Nem minden ilyen drága, dehát ugye a tejtermékeknek nincs igazán hagyománya Ázsia keleti felén.

– Makaóban van a világ (állítólag) legmagasabb bungee jumping site-ja, ami egy 233 méteres tévétorony. És ugyanitt található a világ legnagyobb kaszinója is. Tulajdonképpen az egész város Ázsia válasza Las Vegasra, és így a felnőttek vidámparkja, tehát a kelet-európai kurvák fő célpontja.

– Kuala Lumpurban a nők vagy kétujjnyi miniszoknyában, vagy mindent eltakaró fekete csadorban járkálnak. És akkor még ott vannak a lakosság jelentős százalékát kitevő indiaiak. Meg a turisták.

– Hongkongban a gyorséttermekben az emberek fele eldobható műanyag kesztyűvel eszik.

– Kuala Lumpurt két monszun is érinti, így nem igazán beszélhetünk száraz meg esős évszakról.

– Mindhárom városban baloldali közlekedés van.

– A legjobb nők egyértelműen Hongkongban vannak.

– Kuala Lumpurban olyan ciripelős, gőzölgő, vijjogó, kereplő dzsungelt találhatunk alig 15 percnyire a központtól, hogy Steve Irwin reinkarnációja legyen a talpán, aki 4 méterre be tud hatolni láncfűrész, lángszóró és rájákra is kiterjedő életbiztosítás nélkül.

– Bangkokban a tuk-tuk drágább mint a taxi, és csak kis távolságokra visz. Cserében életveszélyes manővereket hajt végre minden utcasarkon, és csak a célnál fékez.

– Bangkokban a kormányellenes tüntetés headkvártélya leginkább egy éjjelnappali piacra hasonlít, ahol jóllakhatunk, vehetünk szuveníreket és még masszőrök is vannak.

– Lehet, hogy Bangkokban flambírozott csótány meg pácolt hernyó is kapható, azonban a legcukibb állatokat Hongkongban lehet elfogyasztani. Különösen a teknősök örvendenek nagy népszerűségnek, de a dunsztosüvegbe eltett kígyószeleteket is veszik azért.

– Bangkokban LED-ekkel kivilágított elefántok is vannak az utcákon.

– Mindhárom város jobb részein éjjel háromkor majdnem ugyanannyian vannak az utcákon, mint nappal, és nem csak a night marketek rendkívüli népszerűsége miatt. Továbbá Hongkongban a tömegközlekedés is legalább annyira sűrűn működik.

– Kuala Lumpur (és Malajzia úgy általában) infrastrukturális meg mindenféle fejlettségben legalább 50 évvel megelőzi Romániát. Bangkok csak 15 évvel.

– Egy 0.33-as sör Kuala Lumpurban elképesztő 2 euró az üzletben, vallási okokból persze. Ez azért elképesztő, mert ugyanakkor fél euróból már jól lehet lakni.

– A legkevesebb turista Hongkongban van, a Nagy Fehér Embert meg egyenesen lefényképezik a helyiek. Makaóban viszont a turisták (igaz, kínai turisták) képezik a népesség 95 százalékát. A két város 60 kilométerre van egymástól.

– Bangkokban természetesen külön kurvanegyed, sőt kurva-bevásárlóközpont található, és lerí az egész iparról, hogy a turistáknak van berendezve. Hongkongban viszont az egész város tele van velük (ezt utcára kihelyezett árlistákkal bátran hirdetik is), és szinte kizárólag belső piacra dolgoznak.

– Mindhárom városban aránytalanul sok a plázaszerű bevásárlóközpont.

– Tényleg Makaó pénznemének van a leghülyébb neve a világon, és ez nem más, mint a Pataca. Azonban így hirtelen értelmet nyer a “nincs egy petákom se” szófordulat.

– A Kuala Lumpur mellett található „mesterséges” város, Cyberjaya rendelkezik a legmenőbb településnévvel kerek e világon.

– Makaóban a kínai mellett minden ki van írva portugálul is.

– KL-ben havonta 12 óriáskígyót gyűjtenek be a hatóságok. Ez a város élővilágát tekintve szerintem elég alacsony érték.

– Hong Kongban található a világ egyik legmagasabb népsűrűségű pontja. A Mong Kok körzetben 1 négyzetkilométeren 130.000 ember harcol a túlélésért. Bukarestben (lehet ez a város egyáltalán példa?) ez az érték átlagosan 8.000.

Fauna:

Bangkok: patkányok, szúnyogok, gekkók, csótányok, patkányok, kutyák, macskák, patkányok, százlábúak és még ki tudja miféle sok civilizációs szörnyszülött.

Kuala Lumpur: mivel a város helyén néhány éve dzsungel volt, ezért patkányok helyett a belvárosban mókusok rohangálnak, a külvárosok tele vannak jópofa majmokkal, a parkok hatalmas, barátságos gyíkokkal és színes madarakkal.

Hongkong: steril. Néhány légy a piacon, talizmánként árult orrszarvúherék a kirakatban.

Miért érdemes hol élni mennyit:

1 nap: Makaó. Kaszinók, nők (=román kurvák), partik. De nem több. És csak éjjel néz ki jól.

1 hét: Hongkong. Noha ez a legnyugatiasabb város, ennek megfelelően eléggé drága, és látnivaló sincs túl sok ahhoz képest, hogy a világ egyik központja. Viszont roppant menő.

1 hónap: Bangkok. Óriási, kaotikus, kellemesen lepattant, a klíma emberi fogyasztásra nem alkalmas, de kell egy hónap, hogy mindent végignézzünk – azonban a szükségesnél egy perccel se többet!

1 év: Kuala Lumpur. Egzotikus, civilizált, barátságos, tiszta, sokarcú, iszonyatosan olcsó, és nem utolsósorban itt van az AirAsia főhadiszállása, amivel petákokért bejárhatjuk egész Dél-Kelet Ázsiát.

* igen, az egész ötletet innen loptuk, noha inkább kiegészítés a jóval gyengébb eredetihez, és biztos ők is lopták valahonnan
** igen, túltengenek a cikkben a kurvák, dehát valakinek már rendet kellett vágnia ebben a témában is

{eisengrau}

5 válasz: “Létfontosságú információk három és fél ázsiai nagyvárosról – BANGKOK, KUALA LUMPUR, HONGKONG (és Makaó)”

  1. G.

    süti a cikk (.

  2. lapte

    當旅遊生活成為一種休閒時尚,當紀心情於成為生活型態,透過網路無界,任意的穿梭於界各個角落;閱讀來人的點滴就是的旅遊導覽.無論到何處,是華旅行、或是單車背包,一切都有自的風格與自己的心情,撰寫、照相,
    (^.~) 將每一次回憶點滴全部收在自己的裡。
    豪界各 (^_^)

    名 照相术 ********** 10/10

    m(_ _)m

  3. eisengrau

    Lovely spam, wonderful spam? :D

  4. eisengrau

    Köszi G., az egyik képedet (Pole Position) lenyúltam, remélem nincs harag, sajnos kurva jó volt, és imádok lopni!

  5. G.

    c’est un honneur