Gap The Mind

…avagy a betiltott iskolai egyenruha és a világ legpenetránsabb illatú gyümölcse

Az UsualVisual szemfülesebb olvasói talán észrevették, hogy kedvenc blogjuk egy ideje valamilyen misztikus erő által irányítva legfőképp nagyvárosokat vett célba.

Ezen expedíciók során a bemutatott téma legtöbbször maga a heverő utca volt, mivel a tapasztalatok alapján a közterületek tükrözik a legjobban az adott város kulturális kedélyállapotát.

Úgyhogy voltak itt graffitik, stencilek, zakkant kocsmák, csecsemők által eltérített űrhajók és egyéb válogatott marhaságok, most viszont először sikerült szembesülni egy olyan várossal, amely a tiltótáblák intézményét emelte művészi magasságokba.

További meglepő adatként ez a város nem egy közel-keleti, szigorú-bajszos katonák által felügyelt iszlám kalifátus, hanem egy kozmopolita, rengeteg náció által lakott, négy hivatalos nyelvvel rendelkező metropolisz.

Persze Szingapúr népességének 15%-át valóban muszlimok adják, de a rendet egy kínai nemzetiségű atyuska, bizonyos Lee Kuan Yew teremtette az indiaiak, malájok, európaiak na és természetesen kínaiak között.
Az említett úriember csekély 30 évig tartotta vasmarkában a várost, majd kegyesen átadta a gyeplőt legidősebb fiának, a jelenlegi miniszterelnöknek, és hát ez a lebonyolítási rendszer ugye mindenkit emlékeztet valamire, tehát pénzt keresni Szingapúrban szabad, de élesebb kritikát fogalmazni, független újságot alapítani már kevésbé.

Szóval rend, az van. Persze a város enyhített a szorításon, és a rendkívül liberális intézkedések eredményeként már nem pecsételnek SHIT feliratot (Suspected Hippie In Transit) hosszú hajú fiatalemberek útlevelébe, azonban továbbra is tilos rágógumit, valamint akár egy szál cigarettát is bevinni az ország területére.

Noha kalapot lehet emelni a rendcsinálás hatékonysága előtt, mert tényleg tökéletesen működik minden, és tényleg nem köpnek a lábunkra, mint Kínában, cserében viszont olyan mértékű anyai gondoskodással és mindenre kitérő aprólékos szájbarágással szembesülünk az utcára kilépve, hogy a táblák alapján azt hinnénk, a várost kizárólag figyelmetlen óvodások lakják.

Az alábbi galériában szép sorban haladunk a legáltalánosabb példányoktól a legelborultabbak felé. És aki logikus magyarázatot ad arra, miért tilos az iskolai uniformis, az kap levélben egy durián ízű cukorkát.

{eisengrau}

Megjegyzések lezárva.